Moje 1.9TDI(90KM) ma podobno(?) chip, jak to sprawdzić ?
Moje nowokupione 1.9TDI(90KM) ma podobno(?) chip podnoszący wartość do 110KM, nie bardzo się na tym znam, ale jak to w prosty sposób sprawdzić ????
Pomóżcie, czy trzeba coś rozebrać, ewentualnie gdzieś zajrzeć ???
Najlepiej zapisać się i przyjechać na DynoDay w Warszawie który prawdopodobnie odbędzie się w maju. Za 50zł będziesz miał wykres jak wygląda moc twojego szkodnika. Z tego co się orientuje to chyba nie da się tego sprawdzić przez zajrzenie gdzieś.
tak na prawde to bez zhamowania nic sie nie dowiesz
a cóż to "zhamowanie" ?
[ Dodano: Sob 08 Kwi, 06 18:02 ]
Zamieszczone przez Adrian
Najlepiej zapisać się i przyjechać na DynoDay w Warszawie który prawdopodobnie odbędzie się w maju. Za 50zł będziesz miał wykres jak wygląda moc twojego szkodnika. Z tego co się orientuje to chyba nie da się tego sprawdzić przez zajrzenie gdzieś.
Przy przebiegu pali mi się jakiś inspekt czy serwis, więc będę chyba musiał lokalnie pojechać do jakiegoś elektryka samochodowego, który ma komputer do VW-ejów, na czymś takim mi sprawdzi co w trawie piszczy ?
Service jak sie pali to czas zmienic oliwe :twisted:
Ile to auto ma nabite, bo moze rozrzad czas zmienic, bo ktos zapomnial :szeroki_usmiech
No wiadomo, to mnie czeka, przebieg 140tyś, na paseczek i na olej (nie mam pojęcia co jest teraz wlane...) kasiora też popłynie, na razie nie jeżdzę bo zmiana przepisów (stoi na niemieckich numerkach) a circa 500zł piechotą nie chodzi...
A moze masz czip w formie box-a. kuknij czy cos jest podłaczone do przepływki. Skąd jestes ? Moge cie schamować za friko z VAG-a jak masz czipowany na pewno wyjdzie.
A moze masz czip w formie box-a. kuknij czy cos jest podłaczone do przepływki. Skąd jestes ? Moge cie schamować za friko z VAG-a jak masz czipowany na pewno wyjdzie.
ja z Pomorza, żebym to ja chociaż wiedział co to przepływka..
ja z Pomorza, żebym to ja chociaż wiedział co to przepływka..
Hej .... Flashka: A dokładniej ?
Uzupełnij profil , by można było wiedziec skąd mniej wiecej Jesteś i gdzie będziesz miał najbliżej do weryfikacji " hamowni " Twojego auta .
Napisz coś więcej . I obowiązkowo polecam -(y) poczytać forum techniczne
Zmierzcie ile ma od 0 do 100 km/h. Jeśli około 13 sekund to seria, jeśli około 10-11 to coś jest dłubnięte
OK, to jest myśl, ale na rajd będę sobie mógł pozwolić dopiero po 15-stym, a właściwie chyba dopiero po 1-maja, bo autko czeka na pierwszą rejestrację z niższymi opłatami...
Na razie krasula sobie czeka w garażu :-)
[ Dodano: Nie 09 Kwi, 06 12:02 ]
Jeszcze jedno, w profilu użytkownika jest szczegółowy wybór silnika, ja mam 1.9TDI (K66) - tak jest w "Brifie", skąd wezmę bardziej szczegółowe informacje, aby określić te dodatkowe 3 literki ?
Jeszcze jedno, w profilu użytkownika jest szczegółowy wybór silnika, ja mam 1.9TDI (K66) - tak jest w "Brifie", skąd wezmę bardziej szczegółowe informacje, aby określić te dodatkowe 3 literki ?
BOX-a nie widać. Więc może masz wgrany program - lub masz seryjną 90-tkę w dobrej serii ok 100-105KM i gość cie tylko tak podjarał ze niby masz czipa . No ale jak już chłopaki pisali albo VAG, albo hamownia, albo czas od 0 -100 :szeroki_usmiech . Z Całości polecam hamownie :wink:
[ Dodano: Nie 09 Kwi, 06 12:02 ]
Te 3 magiczne literki znajdziesz w bagażniku pod wykładziną.
Komentarz